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서울국제음식영화제, SIFFF  
기본 정보
숙성의 시간
Wrought
오감만족 국제단편경선
Tasty Short Film Competition
Director 조엘 페너, 안나 시그리투르 Joel Penner, Anna Sigrithur
기본정보 Canadaㅣ2022ㅣ19’ㅣDocumentary
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관람하기Screening Schedule

오감만족 국제단편경선 2

Tasty Short Film Competition 2 (82')

거창한 한 끼 / 숙성의 시간 / 스프링롤의 꿈 / 안에서 / 스왈로우

Nosh-up / Wrought / Spring Roll Dream / Inside / Swallow

상영일자 Date 상영시간 Time 상영극장 Venue 등급Rating 언어Language 예매 Ticketing
10/18 (Wed) 12:30 KT&G 상상마당 홍대 시네마 KT&G Sangsangmadang Hongdae Cinema
15 E NE 예매하기

시놉시스Synopsis

<숙성의 시간>은 보편적인 실망의 순간에서 시작된다. 모든 최선의 노력에도 불구하고 음식은 상할 수밖에 없다. 하지만 <숙성의 시간>은 혐오감을 느끼며 외면하는 대신 확대와 저속 촬영 사진을 통해 숨겨진 부패의 세계에 접근한다. 저녁 식사 후 남은 음식에는 기하학적인 박테리아 군집이 연속적으로 피어난다. 썩어가는 멜론에서 흘러나오는 과즙의 홍수 속에서 효모가 휘젓고 거품을 낸다. 이 작품은 부패, 발효, 퇴비, 부패와 같은 용어를 탐구하고 도전하여 청중이 이러한 범주와 관련 이진법, 즉 자아와 타자, 인간과 비인간, 자연과 문화를 분해하도록 유도한다. 
Wrought begins with that universal moment of disappointment: despite all best efforts, our food has gone bad! But instead of turning away in disgust, Wrought zooms in, approaching the usually hidden world of decay with curiosity and stunning time lapse photography. Spoiling dinner leftovers bloom with successions of geometric bacterial colonies. Yeasts churn and froth in the torrential flood of juice leaking from a decaying melon. It explores (and challenges) terms like spoil, ferment, compost and rot as it coaxes audiences to decompose these categories and their associated binaries: self and other, human and non-human, and nature and culture. 




감독Director

조엘 페너 Joel Penner
 

내셔널지오그래픽에서 방송된 작품을 연출한 영화 제작자이다. 사진을 가르치는 교사이기도 한 그는 식물과 곰팡이가 자라고 부패하는 과정을 저속 촬영으로 보여주는 작업을 해왔다. <숙성의 시간>이후 차기작으로 곤충에 관한 예술 및 과학 영화를 준비하고 있다. 캐나다예술위원회와 매니토바예술위원회로부터 지원을 받아 관련 연구 작업을 시작할 예정이다. 그의 작품들은 북미와 유럽의 상영회와 영화제를 통해 소개되었다.
Joel Penner is a National Geographic-featured filmmaker and photography teacher who uses timelapses of plants and fungi growing and decaying to inspire people to see the beauty of everyday life. His next project after <Wrought> will be an art/science film on insects. He will soon start doing research work for it with grants he has received from Canada Council for the Arts and Manitoba Arts Council. He has had showings of his work at presentations and film festivals in North America and Europe.


안나 시그리투르 Anna Sigrithur

생태, 언어, 후각 및 음식/발효/부패를 탐구하는 작가이자 예술가이다. 2013년부터 2015년까지 위니펙에서 실험적인 연구 만찬 클럽을 운영하며 침입종과 야생 식품을 탐구했다. 2015년에는 코펜하겐에 있는 노마 레스토랑이 운영하는 노르딕푸드랩의 인턴으로 일하며 사미란드의 유목민 순록 목축 공동체에서 보낸 여름에 대한 오디오 다큐멘터리 시리즈를 제작하기도 했다. 2016년부터 2018년까지 영국 옥스퍼드 푸드 심포지엄의 음식 역사 팟캐스트인 <Ox Tales>을 맡아 2개의 시즌을 제작했다. 
Anna Sigrithur is a writer and artist whose work explores ecologies, language, olfaction and food/ fermentation/rot. She ran an experimental research supper club in Winnipeg from 2013-2015, exploring invasive species and feral foods. In 2015 she spent time as an intern of Noma’s Nordic Food Lab in Copenhagen where she produced a series of audio documentaries about a summer spent living in a nomadic reindeer herding community in Sámiland. From 2016-2018 she produced two seasons of Ox Tales, a food history podcast for the Oxford Food Symposium in England. 


제작진

제작진설명
Director  조엘 페너, 안나 시그리투르 Joel Penner, Anna Sigrithur
Producer Joel Penner, Anna Sigrithur
Script Anna Sigrithur
Cinematopraphy Joel Penner
Editing Joel Penner
Music Randolph Peters, Joshua Maikawa
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